Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inga nya spår efter försvunna kvinnan

Sökinsatsen under lördagen gav inga nya ledtrådar om vad som hänt med kvinnan som försvann i Landskrona. Insatsledaren: ”Det betyder att hoppet fortfarande lever”

Frivilligorganisationen Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) har under lördagen genomfört en sökinsats efter den 43-åriga kvinna som försvann i Landskrona den 24 december.
Femton frivilliga och en hund avsökte skog och mark runt Saxtorp och söder om Asmundtorp. Man har även letat längs med ån som går mot Saxtorps kyrka.
Personer från Missing People och Fikk i sökandet efter försvunna kvinnan i Landskrona (Akrivbild).Bild: PETTER ARVIDSON
– Vi har inte hittat något än så länge om man ska vara helt ärlig, säger Alexander Hess.
En drönare skickades upp för att ta bilder runt hamn, industrier och delar av Lundåkrabukten.
Efter sex timmar blåstes sökandet av. Nu återstår att analysera bilderna från drönaren under kvällen.
Att de gick bet i sökandet upplever inte Alexander Hess som nedslående.
– Det är skönt att vi inte hittat henne. Det betyder att hoppet fortfarande lever. Det känns även positivt att vi haft mycket folk som är engagerade så här långt efteråt, säger han.
Frivilliga från organisationen Fikk söker efter den försvunna kvinnan i Landskrona (Arkivbild).Bild: PETTER ARVIDSON
Den 43-åriga kvinnan sågs senast sent på julaftonskvällen. Hon befann sig då vid Skeppsbron nära Venterminalen, efter att ha varit på restaurang i Landskrona i sällskap av en man. Sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen.
Rickard Glantz på polisens informationsavdelning, kommenterade försvinnandet under fredagen:
– Det enda vi kan säga är det inte finns några nya uppgifter i ärendet. Polisen utgår från teorin att en olycka eller brott ligger bakom försvinnandet. Det pågår inte aktiva sök från polisen längre. Just nu bearbetar vi och följer upp information som vi fått i ärendet.
Ingen person är gripen eller misstänkt.
Gå till toppen