Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lloyd Webber gör nyversion av ”Askungen”

Den brittiske kompositören Andrew Lloyd Webber planerar för en ny musikal, en nyversion av ”Askungen” i London. Uppsättningen beskrivs som en originell och nydanande omarbetning av den klassiska sagan.

Andrew Lloyd Webber gör en nyversion av "Askungen". Arkivbild.Bild: Evan Agostini/AP/TT
Uppsättningen av ”Askungen” har försetts med nyskriven musik av Andrew Lloyd Webber, känd för att ha skapat musikaler som ”Cats”, ”Evita” och ”Jesus Christ superstar”.
Manuset bygger på en idé från Emerald Fennell, som nyligen spelade Prins Charles stora kärlek Camilla Shand i ”The crown”. Hon är även manusförfattare och har bland annat skrivit säsong två av tv-serien ”Killing Eve”.
”Jag har länge velat göra min egen version av 'Askungen', men har aldrig hittat en ingång till den klassiska sagan som verkligen fångat mig. Emerald Fennell har skrivit något verkligt intressant och originellt och när jag läste hennes utkast visste jag att jag hade hittat min samarbetspartner”, säger Andrew Lloyd Webber i ett uttalande.
Den klassiska musikalen ”Askungen” skrevs av musikallegenderna Richard Rodgers och Oscar Hammerstein 1957. Julie Andrews spelade huvudrollen i den första uppsättningen, som gjordes direkt för tv.
Andrew Lloyd Webbers version beräknas ha premiär på Londons West End i september.
Gå till toppen