Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Peter Frankel

Peter Frankel, Lund, avled den 24 december 2019 i en ålder av 81 år. Han sörjs närmast av sin hustru Marlene Johnson, Washington DC, sonen Jonas Frankel och dottern Katarina Frankel.

Peter Frankel avled på Ribbingska Sjukhemmet i Lund är han bodde som en följd av en olycka 2011 vilken medförde en permanent hjärnskada.
Peter Frankel föddes i Helsingborg 9 februari 1938. Hans föräldrar var Knut och RoseMarie Frankel. Peter gick grundskola, arbetade under somrarna som dräng på landsbygden, gick till sjöss under en kort period och tog studenten på Tekniska Gymnasiet I Helsingborg.
Efter ett år i England började han vid Lunds Universitet och tog en pol. mag., vilket ledde till arbete på Svenska Fläktfabriken och sedan på Vademecum i Tyskland.
1978 grundade han Albatross 78, en ledningskonsultorganisation som arbetade med expansions- och förändringsstrategier och riktade sig till mogna, medelstora företag.
Peter Frankel var aktiv medlem i MiL (Management i Lund Institute) och en entusiastisk anhängare och utövare av Action Learning. I början av 2000-talet ägde Frankel franchisen för Hjärntrusten (the Brain Trust), en strategi för att stödja företagsledare i angeläget förändringsarbete, detta med avsevärd framgång.
Vid olyckstillfället var Peter Frankel i färd med de sista förberedelserna för att avlägga sin doktorsexamen, den som han avbrutit när han startade Albatross 78.
Marlene Johnsson
Katarina Frankel
Jonas Frankel
Gå till toppen