Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fullt hus när Vattnets hus visade upp sig

Crawlträning, föreläsningar, kroppsmätning och handmassage fanns bland programpunkterna när Vattnets hus öppnade portarna för en prova på-dag.

Marie Carlsson testade en crawllektion under sitt besök i Vattnets hus på söndagen.Bild: Tom Wall
Vid lunchtid var det intensivt vid receptionen på Vattnets hus och väggen med skofack fylld sedan länge. Många besökare skulle bli fler och platschefen Sara Hagström var nöjd med intresset för öppet hus-aktiviteten i huset som snart firar tre år.
– Vi ville visa för alla hur fint här är. Vi har haft öppet hus tidigare när vi har firat kalas och även haft prova på-träning i gymmet, men inte så här när vi visar hela badet, säger Sara Hagström.
Mellan klockan 10 och 15 kunde nyfikna besökare prova på olika aktiviteter som till exempel minisimlektioner med barn från tre eller sex månader, vattenträningspass samt styrke- och motionspass i gymmet.
Hanna Karlsson är inte rädd för de höga hopptornen.Bild: Tom Wall
Att få testa att simma crawl var också en populär punkt på schemat. Något som bland andra Magnus Pettersson och Marie Carlsson nappat på.
– Jag har gått en kurs innan men det var dags att uppdatera mig. Jag har slarvat en del med träningen, säger Magnus Pettersson.
Marie Carlsson bor i Ängelholm och brukar besöka Vattnets hus. Den här dagen tänkte hon lyssna på crawltränaren Michael Szczesniaks inspirationstips.
– Jag har lärt mig själv innan, men vet ju inte om jag har gjort rätt. Nu tänkte jag börja från början, säger hon.
Platschefen Sara Hagström tror att det kan bli fler öppna hus efter den välbesökta premiären.Bild: Tom Wall
Hanna Karlsson från Bjuv är inte heller ny besökare i badet.
– Jag tävlar i simning och kommer hit ibland.
Hon har inte heller några problem med att klättra upp i det högst hopptornet på fem meter och slänga sig i vattnet. Det har hon redan gjort några gånger och dagen är inte slut än.
– Vi kom klockan tio och ska gå klockan ett. Jag tänker göra allt som går att göra tills dess, säger Hanna Karlsson.
Även de lugnare aktiviteterna lockade som handmassage och föreläsningarna.
– Många har också valt att träffa en personlig tränare och fått en inbodymätning, en kroppsammansättningstest som vi gör gratis i dag, fortsätter Sara Hagström.
Stina Andersson håller en välbesökt föreläsning om hållbar hälsa och hur dagliga rutiner kan påverka hälsan.Bild: Tom Wall
När Vattnets hus nu summerar sina första tre år så är det med ökande besöksantal i fokus. År 2019 kom drygt 230 500 besökare mot drygt 209 600 året före. Då är inte konferensgäster eller studiebesök inräknade.
– Det är en åttaprocentig ökning och det är vi mycket nöjda med, säger Sara Hagström.
En del förändringar och justeringar har gjorts sedan starten. Längre öppettider på fredagskvällar testades men blev ingen succé. Även på helgerna har man provat på att ha öppet längre men gått tillbaka till de ursprungliga tiderna. Sedan i höstas har dock Nordic Hamam-avdelningen utökats med olika behandlingar samt en egen reception och butik.
Priserna är kvar på samma nivå som vid starten 2017.
– Vi har förstått att våra medlemmar som kommer ofta är nöjda medan de som bara kommer och betalar för en gång tycker det är dyrt. Det är dock inget vi hör under turistsäsongen då vi har många besökare från Stockholm och Danmark, men även Helsingborg.
Gå till toppen