Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höganäs polisstation får sämre öppettider

Från och med nu ändrar polisen sina öppettider på stationen i Höganäs. Från öppet fyra dagar i veckan blir det hädanefter enbart öppet tre.

Polisstationen går från öppet fyra dagar i veckan till enbart tre.Bild: Anders Malmberg
Förändringens vindar blåser över polisens öppettider i lokalpolisområde Ängelholm. Polisstationen i Höganäs ändrar från och med nu och går från öppet fyra dagar i veckan till tre.
Stationen hålls helt stängd för ärenden som att göra polisanmälningar och lämna in hittegods på måndagar och fredagar. Under tisdagar och onsdagar är stationen öppen mellan klockan 09 och 15 med ett timslångt uppehåll för lunch klockan 12 till 13. Även torsdagar är det öppet men hädanefter bara från 09 till 12.
Enligt lokalpolisområdeschef Karim Ottosson är det en gemensam översyn som gjorts i hela polisens region Syd.
– Vi har tittat över öppettiderna. I NV-Skåne har vi haft mer öppettider. Det är samma sak i alla mina fyra kommuner. Det ska vara rättvist och du ska ha samma service oavsett om du betalar skatt i Höganäs eller i Eslöv, säger han.
Karim Ottosson motiverar de kortare öppettiderna i Höganäs med att det ska vara lika i alla fyra kommuner som ingår i Ängelholms lokalpolisområde.Bild: Niklas Gustavsson
Minskningen blir totalt en dag plus två timmar. Men Karim Ottosson tror inte att medborgarna i Höganäs kommun kommer att drabbas märkbart av detta.
– Istället för att sitta på stationen kommer vi att vara mer ute på gator och torg. Där möter vi fler medborgare och det tror jag att man uppskattar.
Han pekar också på att det idag går att få kontakt med polisen på andra sätt än genom att göra ett personligt besök på en polisstation.
– Förr anmäldes allt på stationen, men så är det inte längre.
Polisens husbil kommer framöver att vara mer synlig i kommunen än den varit på flera år.
– Vi kommer att vara i Jonstorp till exempel. Inom en månad ska vi dra igång vår husbil. Det är väl värt att vara mer ute.
Peter Schölander (M) gillar inte att polisen minskar på öppettiderna i Höganäs.Bild: Anders Malmberg
Höganäs högste politiker, kommunalråd Peter Schölander (M) är inte nöjd med polisens beslut.
– Det är för bedrövligt. Detta är en av våra samhällsinstitutioner som urholkas. Vi kan ju inte stänga vårt servicecenter för att vi vill ha mer folk i hemtjänsten.
Höganäs har hittills vägrat att skriva på ett samverkansavtal med polisen. Man får gå tillbaka ända till 2014 för att hitta ett giltigt avtal mellan kommunen och lokalpolisen. De försämrade öppettiderna gör inte Peter Schölander (M) mer sugen på att skriva på.
– Först fick vi löftet att poliser inte skulle flyttas från Höganäs. Det gjordes ändå. Det här visar att det blir svårare och svårare att skriva på. Polisen kan inte ens upprätthålla den enklaste samhällsfunktionen.
Men det biter inte på Karim Ottosson.
– Det är mycket möjligt att det blir kritik. Sett till hur många besök vi har på stationen så är detta rätt.
Gå till toppen