Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Hur ska man kunna hitta ett gemensamt språk kring sex?”

Hopp, kåthet och förtvivlan. Det finns ett stort sug efter böcker som skildrar sexualitet utan att idealisera. Sara Berg samtalar med romanaktuella författarna Maria Maunsbach och Sofia Rönnow Pessah om den svåra konsten att skriva om sex.

Maria Maunsbach och Sofia Rönnow Pessah är båda aktuella med romaner med den kvinnliga sexualiteten i fokus.Bild: Hussein El-alawi
När Lisa Taddeos reportagebok ”Tre kvinnor” gavs ut i USA förra sommaren blev den snabbt något av en kvinnlig sexbibel. Boken är en intim berättelse om sexualitet, lust och begär, och bygger på åtta års djupintervjuer med tre amerikanska kvinnor i olika åldrar och livssituationer. De delar med sig av sina erfarenheter av otrohet, passion, fetischer och sexuellt utnyttjande och resultatet är en redogörelse för vad kvinnorna faktiskt vill ha – inte vad de förväntas vilja ha.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen