Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

André Myhrer tolva efter släpande förstaåk

André Myhrer lyckades inte slå sig in i topp 10 trots att han blev femte snabbast i andra åket i Adelboden.Bild: Gabriele Facciotti/AP/TT
André Myhrer hittade inte tempot. Den svenske alpinstjärnan låg på en 20:e plats med 1,23 sekunder upp till ledande hemmaåkaren Daniel Yule, Schweiz, inför det andra åket i Adelbodens slalom.
Myhrer – som fyllde 37 i går – hittade inte drivet som krävs för att utmana om topplaceringarna.
– Det var lite avvaktande och jag fick inte upp den fart jag hade velat. Jag ska försöka få loss skidorna lite mer, jag fastnade lite i branten i dag, sade han till SVT inför det andra åket.
I det andra åket var OS-guldmedaljören från 2018 femte snabbast – men lyckades trots det inte slå sig in i topp 10. Däremot knappade han in på vinnaren Daniel Yule, som gjorde ett drygt två sekunder långsammare andra åk och fick en totaltid på en minut, 48 sekunder och 73 hundradelar.
André Myhrer blev totalt 70 hundradelar bakom honom, på en 12:e plats. Tvåa blev norske Henrik Kristoffersen och trea österrikaren Marco Schwarz.
Kristoffer Jakobsen körde ur för tredje tävlingen i rad.
Gå till toppen