Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenskarna tvåa i lagsprinten: Sinnessjukt

Ny dag, ny pallplats för Johan Häggström. Den svenske skidåkaren skrällde på nytt och blev tvåa i Dresdens lagsprint tillsammans med Marcus Grate. – Det är sinnessjukt, säger Grate till Aftonbladet.

Marcus Grate (till vänster) och Johan Häggström jublar över andraplatsen i lagsprinten i Dresden.Bild: Jens Meyer/AP/TT
27-årige Häggström har haft en minst sagt rolig helg i Tyskland. På lördagen tog han sin första pallplats i världscupkarriären då han blev trea i den individuella sprinten – något som innebar att Sverige tog sin första pallplats på herrsidan sedan november 2018.
Ett dygn senare fick han jubla igen.
I lag med Marcus Grate lyckades Lilla Lappträsk-åkaren skrälla sig till en andraplats i lagsprinten, trots att Grates stav gick av på sträcka nio. 23-åringen lyckades dock ta sig till växlingen utan att tappa särskilt mycket tid.
Häggström avslutade sedan starkt i tävlingen på den trånga stadsbanan och var bara nio hundradelar efter vinnande Frankrike efter en spurtstrid mot Lucas Chanavat, som vann sprinten i går.
– Hade Häggström fått en renare väg in på upploppet hade han slagit Chanavat, och det är ingen dålig spurtare, Chanavat, säger Marcus Grate till Aftonbladet.
Ryssland blev trea och Norge fyra.
Vid målgång knöt Häggström näven i luften och poserade sedan med sin lagkamrat.
Det var Sveriges första pallplats i lagsprint på herrsidan sedan tävlingarna i Dresden i januari 2018.
– Det betydde jättemycket för hela svenska herrlaget att Johan var på pallen i går, vi har gjort jobbet rätt och har man dagen känner vi alla att vi kan vara med, säger Grate, som själv fick kliva upp på världscuppallen för första gången.
– Det är knappt jag kan förstå det. Det är helt sinnessjukt. Jag och ”Häggas” gick och pratade om det på vägen hit i dag. Det ska inte gå egentligen men det var otroligt skönt. Man lägger ner så mycket tid på det här så det är så skönt att få en sådan här dag.
Gå till toppen