Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tomtköp bäddar för nya jobb

Södervidden Fastigheter planerar att bygga lokaler för flera företagsetableringar, som kan ge upp till ett 70-tal jobb i Åstorp. Bakom bolaget står bröderna Tornerhjelm.

Ett livsmedelsföretag med behov av minst 50 anställda och en byggvaruhandel som kan ge åtta jobb – det är vad fastighetsbolaget Södervidden fastigheter AB vill bygga lokaler för på Åstorps industriområden.
Bolaget har visat intresse för en tomt på södra industriområdet och en på det norra industriområdet.
När kommunstyrelsens arbetsutskott i veckan tog ställning var samtliga partier positiva till försäljningen, som dock först ska godkännas av kommunfullmäktige.
– Vi har inte fått några namn ännu, de ligger lite lågt med det. Men vi är jätteglada över möjligheten, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg (S).
Södervidden fastigheter är ett nystartat bolag från hösten 2019. I styrelsen sitter bland andra bröderna Rudolf och Carl Tornerhjelm, som också äger Wrams Gunnarstorp gods AB.
Godset driver förutom jord- och skogsbruk även en stor biogasanläggning tillsammans med Eon. De har även en modern skjutbana för jägare och viss fastighetsuthyrning.
Byggande, ägande och handel med näringslivsfastigheter blir en delvis ny verksamhetsgren, säger Fredrik Leifland, som bistår familjen Tornerhjelm som projektledare för Södervidden fastigheter.
– Sedan tidigare arbetar vi med detaljplanering av ett område i Gunnarstorp där vi har fått ett positivt planbesked av Bjuvs kommun, säger han.
Fredrik Leifland beskriver projekten som de första pusselbitarna i en utveckling av lokaler för olika typer av verksamheter, som gärna kan dra nytta av varandra. Det kan handla om företag som är inriktade på lagerhållning, livsmedelshantering, datalagring och distribution, men också odling och småföretag.
Finns det någon tidplan för projektet i Åstorp?
– Förhoppningsvis kommer vi kunna färdigställa första delen av projekten under 2021. Exakt är alltid svårt att svara på.
Gå till toppen