Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tusentals i löparprotest mot Thailands styre

Oppositionsanhängare under söndagens löparprotest i en park i Bangkok i Thailand.Bild: Gemunu Amarasinghe/AP/TT
Närmare 13 000 personer slöt upp till en av de största protesterna hittills mot Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha i Bangkok på söndagen, enligt polisen beräkning.
Många av demonstranterna var klädda i träningskläder och joggade fram sida vid sida. Protesten var organiserad som ett lopp genom en av huvudstadens parker.
– Jag vill se förändring till det bättre, säger den 45-åriga Bangkokbon Waraporn Waralak.
– Jag vill att Prayut avgår.
Den före detta armégeneralen har styrt landet sedan militären tog makten 2014 från en folkvald regering ledd av Yingluck Shinawatra. I mars i fjol hölls ett kraftigt försenat parlamentsval där oppositionen fick flest röster. Men Prayut Chan-O-Cha kunde ändå väljas om och bilda ny regering med hjälp av den militärutnämnda senaten.
Även regeringsanhängare samlades under söndagen, till en manifestation till stöd för premiärministern i en annan park i Bangkok. Även där beräknas flera tusen ha deltagit.
Gå till toppen