Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dömd mördare förvarade droger på rättspsyk

En patient på en rättspsykiatrisk klinik åtalas för narkotikabrott. Arkivbild.Bild: Naina Hel n Jåma/TT
En man som är dömd för mord och vårdas på en rättspsykiatrisk klinik i Norrland har åtalats för narkotikabrott, skriver Sundsvalls Tidning.
Drogerna upptäcktes efter att personalen på avdelningen tyckte att mannen verkade påverkad och när hans rum genomsöktes hittades cannabis och ecstasy.
Mannen, som är i 30-årsåldern, är dömd för att ha dödat en annan man 2014. Han har sedan 2015 vårdats på en rättspsykiatrisk klinik.
Det är oklart hur mannen har fått tag på drogerna men han har under 2019 regelbundet beviljats permissioner. I oktober uppgav chefsöverläkaren att mannen lider av en allvarlig psykisk störning och missbruksproblematik men han har trots det rätt till två timmars permission i veckan.
Den åtalade mannen är inte den enda patienten som tros ha kommit i kontakt med droger på avdelningen. I början av juni upptäckte personalen att flera patienter upplevdes som påverkade och samtliga vägrade lämna urinprov.
Gå till toppen