Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högt och lågt på lokalhistoriska föreningens vårprogram i Ängelholm

Barnamord, militärer, flyg och tåg står på programmet för lokalhistoriska föreningens program under våren.

Det blir fyra föreläsningar fyra måndagar under de fyra första månaderna.
Ingegerd Christiansson berättar om barnamord och barnkvävning när hon föreläser för Ängelholms lokalhistoriska förening.Bild: Evelina Gunnarsson
– Vi började med de här föreläsningarna, som vi kallar ”Ängelholmshistoriska måndagar”, när Ängelholm fyllde 500 år 2016. Sedan dess har vi fortsatt eftersom intresset varit stort, säger Johan Brinck i föreningen.
Så här ser programmet ut:
20 januari: Kronprinsens husarer i Ängelholm 1772-1883. Johan Brinck berättar.
17 februari: "Hon gömde liket uti en agnebunke." Ingegerd Christiansson berättar om barnkvävning och barnamord i Ängelholmsbygden.
23 mars: Skånska flygflottiljen F 10 i försvaret och i bygden. Ledarna för Ängelholms flygmuseum berättar.
20 april: SJ-skolan som blev Trafikverksskolan. Om det berättar Torbjörn Forslund.
– Vi har flyttat våra föreläsningar till Järnvägens museum eftersom Stadsbiblioteket, där vi haft föreläsningarna tidigare, kommer att hålla stängt för renovering från och med februari, säger Johan Brinck.
Alla föreläsningar är på måndagar klockan 19. Det är fri entré för föreningens medlemmar, medan övriga betalar 40 kronor.
Gå till toppen