Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inga besked från utpekad köpare efter stoppad affär

AMF har pekats ut som tilltänkt köpare av Öresundskraft. En affär som nu stoppats. Pensionsbolagets företrädare vill inte kommentera uppgifterna.

I början av december förra året stod det klart att det var en svensk pensionsförvaltare som ville köpa det kommunägda energibolaget. Prislappen: 12,2 miljarder kronor.
Köparen hölls hemlig, men Helsingborgs Dagblad kunde avslöja att det rörde sig om AMF, även om pensionsbolaget inte ville bekräfta uppgifterna.
Efter söndagens folkomröstning – där helsingborgarna sade ett rungade nej till försäljning – stoppades affären på måndagen. Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna meddelade att de inte går vidare med planerna.
Vad betyder det beskedet för AMF?
– Det betyder inget för oss i nuläget. Vi ser att vi har nämnts som en eventuell köpare av Öresundskraft, men vi ger inga kommentarer i nuläget, säger Peter Wärring, presskontakt på AMF.
När kan ni göra det?
– Det får vi se. Vi har som policy att inte ge några kommentarer förrän en process landat i ett konkret resultat.
Gå till toppen