Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kärleksbrev och musikal på teaterföreningens program

I elfte timmen räddades Båstad riksteaterförening. I vår står tre punkter på programmet.

Linn Björklund är ordförande i Båstads riksteaterförening.Bild: Privat
Teaterföreningen hade i princip lagts ner när den till slut ändå räddades kvar. Nu presenterar den nya styrelsen sitt första program någonsin och det som väntar är både teater och musikal.
Den 1 mars klockan 16 spelas föreställningen Kärleksbrev på Förslövs skola. Uppsättningen beskrivs som ett stort kärleksdrama i litet format av Albert Ramsell Gurney. Det handlar om Melissa och Thomas som känt varandra i sedan de var åtta år. Även om de i dag är äldre har vänskapen bestått. Pjäsen bygger på deras brevväxling. Medverkar gör Christel Körner och Ingemar Carlehed.
Till Grevie församlingshem kommer den 23 mars klockan 19 Lasse Walldov som i samband med föreningens årsmöte håller ett föredrag inför musikalen Hedwig and the Angry Inch.
En musikal som den 16 april klockan 19 spelas på Förslövs skola. Musikalen handlar om rockartisten Hedwig och hennes band The Angry Inch. Musikalen sägs rymma både ett existentiellt djup samtidigt som den är en visuell fest. Musiken hämtar inspiration från 1970-talets androgyna glamrock och den tidiga punken.
Hedwig spelas av artisten Lindy Larsson. Hennes motpol Yitzak spelas av Sara Lehmann. I musikalen ingår även ett rockband med fyra musiker.
Numera går det att köpa biljetter till föreställningarna över internet. Förköp finns också genom Bjäre bokhandel i vid teaterlokalen med start en timme före föreställningens början.
Gå till toppen