Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Löfven till Israel för att minnas Auschwitz

Statsminister Stefan Löfven reser nästa vecka till Israel för att delta i 75-årsminnet av befrielsen av Auschwitz Birkenau. Han kommer även att träffa företrädare för judiska civilorganisationer. Något bilateralt möte med israeliska regeringen står inte på dagordningen.

Statsminister Stefan Löfven (S) reser nästa vecka till Israel för att delta i 75-årsminnet av befrielsen av Auschwitz. Här talar han på Förintelsens minnesdag i Malmö synagoga. Arkivbild.Bild: Emil Langvad/TT
I år är det 75 år sedan befrielsen av förintelselägret Auschwitz Birkenau. Minnesdagen är den 27 januari, men redan den 23 januari uppmärksammar det israeliska minnes- och forskningscentret Yad Vashem minnesdagen med ett stort internationellt möte med stats- och regeringschefer från Europa, Nordamerika och Australien. Det är World Holocaust Forum 2020 som håller i evenemanget, och temat för forumet, som är det femte i ordningen, är bekämpandet av antisemitismen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen