Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ängelholmsskola vidare till semifinal i Vi i femman

”Hej Södraskolan, vi vinner lätt! Hej Södraskolan, vi rockar fett!” Så lät det i radion när Södra Utmarkens skola vann kvartsfinalen i Vi i femman.

I kvartsfinalen ställdes Södra Utmarkens skola, klass 5A från Ängelholm mot Fjälkestads skola, klass 5 från Kristianstad. Efter en tuff och jämn kamp gick Ängelholmsklassen vidare efter att ha vunnit med 30 poäng mot Kristianstads 27.
Det var Linn Parild och Malte Tano som tävlade och representerade Södra Utmarkens skola och när det stod klart att de vunnit utbröt ett stort jubel i P4 Kristianstads radiostudio. Hejaropen från klasskompisarna blandades med glädjetårar, och avslutades med en hejaramsa. Om två veckor får de komma tillbaka för semifinalen.
Årets säsong av Vi i femman hade premiär den 14 januari och i tre veckor framåt sänds de lokala tävlingarna i P4. Efter den lokala finalen den 4 februari går tre klasser vidare till den stora riksfinalen som sänds i både P4 och SVT Barn den 27 februari.
Gå till toppen