Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hittades på Youtube – lovande violinist från Arild får kulturstipendium

19-åriga Alva Wadströmer från Arild satsar fullt ut på sitt fiolspelande. Nu tilldelas den lovande violinisten ett kulturstipendium på 25 000 kronor efter att ha blivit hittad på Youtube.

Alva Wadströmer hittades av logen FB på Youtube, enligt henne själv.Bild: Privat
Stipendiet delades ut i samband med firandet av Helsingborgslogen FB:s 140-årsdag på Teatersalen och på Dunkers matsalar i Helsingborg i lördags.
Vanligtvis brukar man ansöka om stipendium-pengar, men denna gång kom beskedet som en total överraskning för Alva Wadströmer.
– Det känns helt galet, de hittade mig på Youtube-klipp så det var verkligen överraskande. Jag är fortfarande lite chockad, säger hon.
I motiveringen står att Alva Wadströmer är en talangfull musikstuderande som med sin fiol och sin framtidstro vill skapa sig ett liv inom musikens värld.
Senast i somras tilldelades hon ett annat stipendium på 25 000 kronor, den gången från Malmö musikhögskola. Med ännu ett stipendium kan nu talangen satsa ännu hårdare på musiken.
– Pengarna kanske går till lektioner i sommar, eller spara. Jag har också tänkt att köpa ny stråke, säger 19-åringen.
Efter att ha tagit studenten på Lars-Erik Larssongymnasiet i Lund i somras gick flyttlasset från Skåne till Falun och studier på Musikkonservatoriet.
En flytt hon inte ångrar.
– Det är bättre än vad jag hade tänkt innan. Vi har mycket tid till att bara öva och utvecklas så det är jättelyxigt, säger Alva Wadströmer.
Tidigare har hon länge spelat i Kullabygdens symfoniorkester, bland annat som förstafiol i i orkestern.
Efter tiden i Falun har Alva Wadströmer nya mål med musiken.
– Jag vill läsa på musikhögskola, men vet inte vilken ännu då det finns så många. Jag har mycket kvar att hämta här i Falun och vill vara helt säker på valet sen, säger hon.
Gå till toppen