Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Värmande överraskningar till bussresenärer

Hemstickade mössor, halsdukar och sockar i kyrkans satsning på en varmare stad.

Josefine Sjöqvist och Linda Gustafsson från Svenska kyrkan på tidigt uppdrag. De la på tisdagsmorgonen ut stickade och virkade små plagg i busskurer och på tågstationer.
På tisdagsmorgonen möttes flera helsingborgare av en värmande överraskning. På ett fyrtiotal busshållplatser och tågstationer hade representanter från Svenska kyrkan lagt ut hemstickade alster – mössor, vantar, halsdukar och sockar.
– Vi vill påminna om att man tillsammans på olika sätt kan ge värme och glädje till varandra, säger Linda Gustafsson, kommunikatör på Svenska kyrkan.
Hon berättar att idén till initiativet kommer från Luleå där kyrkan gjorde en liknande satsning i fjol. Sedan har det spridit sig till ett 60-tal platser över landet.
– Det är deltagare i olika åldrar från våra verksamhetsgrupper – samtalskaféer, stickgrupper och träffar – som stickat eller virkat, säger hon.
De fick frågan ett par veckor före jul och lyckades få ihop cirka 50 plagg.
– Det kan vara det enkla och det nära som kan ge någon värme. Och så finns förstås en tanke att påminna om den gemenskap och värme som finns i Svenska kyrkan, säger Linda Gustafsson.
Några reaktioner från mottagarna hade hon ännu inte fått på tisdagsförmiddagen.
Hemstickade halsdukar med syftet att göra stan varmare.
Värmande gåva.
Gå till toppen