Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En områdespolis blir två i Örkelljunga

De senaste tre åren har områdespolisen Håkan Jonsson arbetat ensam i Örkelljunga. Från årsskiftet får han sällskap av Michael Lindberg. – Det känns tryggare att vara två. Att få förstärkning från Helsingborg kan ju ta en halvtimme.

Michael Lindberg och Håkan Jonsson är nygamla parhästar i Örkelljunga från nyåret. Michael Lindberg har arbetet en tidigare period i Örkelljunga runt 2009 och återvänder nu.Bild: Annsofie Wieland
En dag i veckan bemannas polisstationen i Örkelljunga med två poliser från Ängelholm som tar emot allmänheten. Och akuta utryckningar sköts med patruller från ingripandeverksamheten, IGV. Men där emellan finns mycket vardagsnära polisjobb, samverkan och förebyggande arbete att göra i kommunen. Det sköts av kommunpolisen och områdespoliserna, som nyligen blev två.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen