Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Messiaen Quartet Copenhagen i Båstad

Årets kammarmusiksäsong inleds på söndag den 19 januari då den danska kvartetten Messiaen Quartet Copenhagen gästar Båstads kammarmusikförening.

Messiaen Quartet Copenhagen gästar Båstad på söndag den 19 januari.
Messiaen Quartet Copenhagen bildades 2018 men dess medlemmar hade redan innan många års erfarenhet av kammarmusikspel på internationell nivå. Kvartetten har på kort tid etablerat sig på den danska konsertscenen genom bland annat samarbete med Danmarks radio och som husensemble på Tivolis pingstfestival 2018.
Under konserten framför kvartetten bland annat Olivier Messiaens Kvartett till tidens ände, det verk som var själva grunden för bildandet av Messiaen Quartet Copenhagen. Ett annat verk som framförs är Isoldes Liebestod ur Wagners opera Tristan och Isolde. Även Claude Debussys Förspel till en fauns eftermiddag framförs.
Kvartettens består av Malin William Olsson, violin, Viktor Wennesz, klarinett, Carl-Oscar Österlind, cello och Kristoffer Hyldig, piano.
Konserten äger rum på Båstads bibliotek klockan 16. Biljetter säljs vid entrén. Gratis inträde för barn och ungdomar.
Gå till toppen