Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt anlagd brand i brandhärjad garagelänga

Under natten till onsdagen utbröt en brand i en garagelänga i östra delen av Lund. Polisen utreder branden som försök till mordbrand.

Bild: Patrick Persson
Det var vid 03.45-tiden under natten som räddningstjänst och polis larmades till branden på Hjalmar Gullbergs väg. När de kom fram stod delar av en garagelänga i brand.
– Det brann i ena gaveln, men det är släckt nu. Vi fick riva ned lite panel för att säkerställa så att det inte hade spridit sig, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.
Även polis var på plats under natten. Branden misstänks ha anlagts.
– Vi kommer att skriva en anmälan med brottsrubricering försök till mordbrand, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.
Tidigt på onsdagsmorgonen hade polisen ingen misstänkt för branden.
Garaget har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning.
Garagelängan brann även i juli förra året. Då eldhärjades fem garageportar och två bilar förstördes. Även den branden misstänktes vara anlagd och utreddes som mordbrand.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen