Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya riktlinjer ska rädda fler strokedrabbade

Fler patienter som drabbas av stroke ska få behandling med så kallad trombektomi. Det framgår av Socialstyrelsens nya riktlinjer för strokevård. Trombektomi är en avancerad metod för att avlägsna en blodpropp ur hjärnan.

Fler patienter som drabbas av stroke ska få behandling med så kallad trombektomi som är en avancerad metod för att dra ut en blodpropp ur hjärnan. Det framgår av Socialstyrelsens nya riktlinjer för strokevård. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
På onsdagen presenterade Socialstyrelsen en översyn av rekommendationerna för vårdinsatser vid stroke. Den viktigaste nyheten gäller vård och behandling i det akuta skedet. Framför allt ska fler patienter få så kallad trombektomibehandling. Behandlingen har funnits i riktlinjerna sedan tidigare, men då gällde det de enbart de sex första timmarna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen