Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två män anhållna efter bilolycka på Norra Kustvägen

En bil körde in i en trädgård mellan Svanshall och Skäret under torsdagskvällen. Två män i 25-årsåldern har frihetsberövats efter helikopterinsats.

Larmet kom 22:28 på torsdagskvällen.
Bilen körde in i en trädgård på Norra Kustvägen mellan Svanshall och Skäret. Räddningstjänst, polis och två ambulanser larmades till platsen.
– En eller flera personer har avvikit från bilen. Vi har patruller på plats, bland annat hundpatruller som ska eftersöka den eller de som avvikit, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral efter larmet.
Enligt uppgift körde en avställd bil rakt genom en mur på vänster sida av vägen, snurrade sedan runt och slog ner ett staket på höger sida och vidare in i en trädgård.
– Vi har även en helikopter på plats som är behjälplig i sökandet.
Vid midnatt hade polisen nått resultat i eftersökningarna.
– Två personer är anträffade och är nu frihetsberövade. Det är oklart vad deras status är, säger Rickard Lundqvist.
– Naturligtvis finns det misstanke om brott eftersom man lämnat olycksplatsen. Det är en smitning. Det kan antingen bero på att man är förvirrad i samband med olyckan, eller bero på andra anledningar, säger Rickard Lundqvist.
Det finns inga uppgifter om att de som lämnat bilen var skadade.
De båda männen är i 25-årsåldern och hemmahörande på olika ställen i NV-Skåne. De greps i samband med att de försökt stjäla en bil i ett garage i närheten för att ta sig ifrån platsen.
På fredagsmorgonen satt de anhållna misstänkta för vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats samt försökt till tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Gå till toppen