Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Det märktes att det var en lättnad”

Över 100 personer kom för att debattera Utbildningscentrums framtid i Forums blackbox på onsdagskvällen. Politiker från både styrande Örkelljungaalliansen och oppositionen var där.

Petter Kollberg, en av föräldrarna som tog initiativ till debatten om Utbildningscentrum, är glad dagen efter mötet. Medverkande i panelen var representanter från Örkelljungaalliansen och oppositionen.
– Alla politiker som var där lovade att de nior som söker nu ska få ta examen och gå ut i Örkelljunga, säger han.
– Det upprepades flera gånger, så där har de bundit sig. Det märktes på de gymnasieelever som var där att det var en lättnad. Och det borde betyda att UC nu får lite arbetsro.
Redan i höstas uttryckte både S och C att de vill arbeta för en utveckling av Örkelljungas egna gymnasieskola, medan bland annat Moderater, KD och SD är mer tveksamma till om en fortsättning är ekonomiskt försvarbar.
Men det ska hur som helst inte gå så fort att det drabbar de elever som just nu söker till gymnasiet. Frågan har ännu inte varit uppe som ett ärende i utbildningsnämnden.
– Det var det viktigaste beskedet och glädjande, säger Petter Kollberg.
Under debatten diskuterades också möjligheter att istället utveckla UC mot framtiden.
– Det finns ett hot mot skolan, det går inte att komma ifrån. Där fanns olika inriktningar från politikerna. Men det blev ett bra samtal, säger Petter Kollberg.
Läs också Martin Gustafsson: ”Ska vi tvinga icke studiemotiverade att åka långt?”
Läs också Utbildningscentrums framtid på bordet igen
Läs också Liten gymnasieskola får kämpa för sin plats
Gå till toppen