Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor grupp misstänks för kidnappning i Århus

En stor grupp män greps i ett kidnappningsärende som fick polisen att spärra av E45 utanför Århus. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
14 män har gripits misstänkta för kidnappning efter en större polisinsats i Århus där motorvägen E45 spärrades av helt och hållet sent i onsdags kväll.
Männen misstänks ha hotat två personer med pistoler och hållit dem frihetsberövade på en parkeringsplats i västra Århus. Där ska de bland annat ha misshandlat dem med klubbor.
Männen ska framträda i häktningsförhandlingar bakom stängda dörrar, vilket motiveras med att ännu fler misstänkta medgärningspersoner ännu är på fri fot.
När polisen anlände till parkeringsplatsen försökte personerna där fly i flera bilar, vilket föranledde stoppet på motorvägen. Fyra personer greps innan de hann lämna platsen och ytterligare tio greps på E45. Där fann de också de två kidnappade personerna.
”I nuvarande skede är det polisens uppfattning att det handlar om en isolerad händelse mellan två gäng och att det bottnar i en personlig konflikt”, meddelar Michael Kjeldgaard vid polisen i ett pressmeddelande.
Gå till toppen