Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brittiska klassiker när det åter är dags att läsa film

Djupdykningar i två brittiska klassiker väntar när det är dags för en ny säsong med filmläsning.

”Vi läser film” är tillbaka med brittiska klassiker. En av böckerna och filmerna är klassikern ”Frankenstein”.Bild: Michael Probst
Satsningen ”Vi läser film” där det handlar om att läsa boken och se filmen. Filmerna visas på Scala biografen medan föreläsningar samt bok- och filmsamtal genomförs på Båstads bibliotek.
Först ut är Mary Shelleys ”Frankenstein” med filmvisning söndagen den 2 februari av en oscarsnominerad filmatisering. Onsdagen den 5 februari väntar en föreläsning om Mary Shelley och Victor Frankenstein på Båstads bibliotek. Det är mediepedagog Annette Söderlund som lotsar genom Mary Shelleys och Victor Frankensteins världar. En föreläsning som bland annat tar upp frågor som: Kan människan besegra döden? Vad händer en människa som blir utan mänsklig vänskap och sympati? Vem är det egentligen som är monster i den här världen? Hur inspirerades Shelley av sin samtid att skriva en odödlig klassiker? Torsdagen den 6 februari väntar bok- och filmsamtal då bok och film jämförs.
Nästa brittiska klassiker är Jane Austens ”Emma” som visar på Scala biografen söndagen den 22 mars. Det handlar om en pinfärsk filmatisering regisserad av Autumn de Wilde.
Torsdagen den 26 mars blir det bok- och filmsamtal på Båstads bibliotek
Den som är intresserad av mer brittiska klassiker kan ta sig till Båstads bibliotek måndagen den 23 mars då det blir föreläsning om Systrarna Brontës värld. Översättarna Anna-Karin Malmström och Per Ove Ehrling berättar om systrarnas uppväxt och utveckling till författare samt om deras romaner.
Gå till toppen