Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landslagsspelarna: ”Ber om ursäkt och skäms”

Handbollsfesten i Malmö hann knappt börja innan den kom av sig. Besvikelsen bland spelarna var stor efter att ha knockats av Portugal i EM. – Vi ber om ursäkt och skäms, säger Lukas Nilsson.

Sverige och lagkapten Jim Gottfridsson föll tungt mot Portugal.Bild: Johan Nilsson/TT
En efter en kom spelarna gående genom den mixade zonen i Malmö arena. De var tomma i blickarna efter att ha blivit totalt avklädda av Portugal, laget som gör sitt första stora mästerskap på 14 år men som nu vann med 35–25.
– Det här får inte hända på hemmaplan. Ett stort tack att publiken kom hit och försökte pusha oss, men vi svek dem i dag, säger Lukas Nilsson.
Han var en av de fyra spelarna som i onsdags kväll var ute på krogen och drack ett eller två alkoholhaltiga glas. Men Nilsson tror inte att ”krogskandalen” och rubrikerna kring den påverkade Blågult inför mötet med Portugal.
– Vi har redan löst det, det är inget vi tänkte på under matchen. Vi har släppt det sedan länge, säger vänsternian.
Lagkapten Jim Gottfridsson var ännu mer fåordig kring incidenten (”jag är här för att prata handboll”), men hade desto mer att säga om den bleka svenska insatsen.
– Man vill egentligen be om ursäkt till varenda en som har kommit hit och betalat. Så här får det inte se ut, säger ”Gotte”.
– Det är klart att det retar en att vi förlorar inför den här publiken, och med tio mål i en sådan här måstematch där vi kände att vi hade väldigt stor chans att kunna ta två poäng och hålla festen uppe.
Sverige är nu piskat att först och främst vinna mot Norge på söndag kväll. En minst sagt tuff uppgift med tanke på att Norge, VM-tvåa i fjol, är det lag som har imponerat allra mest av lagen i gruppen.
– Den senaste tiden har de varit lite vassare än oss och får ta på sig favoritskapet, säger Lukas Nilsson.
– Det kommer bli väldigt tufft att gå vidare, men vi kommer jobba stenhårt för det och inte ge upp förrän vi är ute.
Gå till toppen