Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lukas Nilsson sågade insatsen: ”Vi ber om ursäkt och skäms”

Förlust siffrorna rann i väg och publiken lämnade innan matchen mellan Sverige och Portugal var över.
– Vi ber om ursäkt. Vi skäms. Detta får inte hända på hemmaplan, sa landslagets Lukas Nilsson efter storförlusten i EM mot Portugal 25-35 (12-15).

Lukas Nilsson fick en tung kväll i Malmö arena – föll med 25-35 mot Portugal.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det svenska landslaget anlände till Malmö arena för huvudrundan där de två främsta lagen tar sig vidare till finalspelet i Stockholm nästa helg. Portugal sågs som ett av de enklare motståndarna men gav Sverige en riktig snyting inför storpubliken med över tiotusen på plats.
– Vi svek dem i dag, konstaterade en deppig Lukas Nilsson efter förlusten med hänvisning till publiken.
Utan att övertyga höll Sverige målmässigt jämna steg större delen av den första halvleken.
– Vi kände vid halvtid att vi hade känn på dem. Vi kom till bra lägen men missade tyvärr för mycket. Sedan har jag ingen aning vad som hände i andra halvlek, sa Lukas Nilsson.
Men efter paus var det ett håglöst, krampaktigt och fantasilöst svenskt landslag som framför allt hade stora problem att få stopp på den portugisiska offensiven. Portugal gjorde mål på nästan varje anfall och det var inte bara Portugals sju-mot-sex som man hade stora problem med. Det hör inte till vanligheten att det svenska laget släpper in 35 mål – definitivt inte på hemmaplan.
– Vi fallerade total idag. De var helt enkelt bättre än oss och spelade ut oss, sa Lukas Nilsson som inte kunde minnas när han föll på ett liknande sätt.
– I så fall var det väldigt länge sedan.
Sverige står nu på noll poäng. Fyra poäng bakom Norge och Slovenien. På söndag står guldfavoriterna Norge för motståndet och en förlust där och ett avancemang är bortblåst.
– Det kommer att bli väldigt tufft att gå vidare. Vi kommer att få jobba stenhårt för det och kommer inte ge upp förrän vi är ute, menade Lukas Nilsson.
Vad talar för ett avancemang efter insatsen mot Portugal?
– Vi har egentligen ett fantastiskt lag. Där vi kämpar tillsammans och har en fin lagmoral och det måste vi verkligen ta fram under de kommande matcherna.
Gå till toppen