Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samtliga tiggeriförbud i Stockholm överklagade

Besluten att införa tiggeriförbud i Stockholmskommunerna Lidingö, Täby och Danderyd har alla överklagats till förvaltningsrätten, rapporterar P4 Stockholm.Bild: Björn Lindgren/TT
Besluten att införa tiggeriförbud i Stockholmskommunerna Lidingö, Täby och Danderyd har alla överklagats till förvaltningsrätten, rapporterar P4 Stockholm. Oppositionsrådet i Lidingö, Patrik Sandström (MP), säger att förbudet där endast har fått tiggeriet att ändra karaktär.
– Det jag har sett är att man inte sitter ner utan går omkring. Det är den stora skillnaden, säger han till kanalen.
Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Daniel Källenfors, anser tvärtom att förbudet har gett resultat.
– Det har minskat betydligt sedan vi införde det här och det har i princip upphört, hävdar han i en intervju med P4 Stockholm.
Stockholmskommunerna tillhör en grupp med flera svenska kommuner som antingen infört förbud mot tiggeri eller krav på tillstånd för att få tigga. Ytterligare minst tio kommuner har planer på att göra samma sak, enligt en kartläggning som Ekot gjorde förra året.
Rättad: I en tidigare version angavs fel namn för förvaltningsrätten.
Gå till toppen