Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Släktforskarförbund ger ut två nya handböcker

Det är dags för handbok nummer 20 och 21 i Släktforskarförbundets serie med handböcker.

Det kommer att släppas två nya handböcker i släktforskning av Sveriges Släktforskarförbund i år.
En av de nya handböckerna handlar om att forska i kyrkliga dokument och minnesmärken. Den andra handboken ger råd om hur man forskar i polisarkiv, fångvårdsarkiv och anstaltsarkiv.
Båda böcker kommer att släppas under hösten, troligen vid Släktforskardagarna i Skövde den 22-23 augusti.
– Vi har även uppdaterat handboken Soldatforska, vars första upplaga kom 2012, säger Erland Ringborg, ordförande i Sveriges Släktforskarförbund.
Handboken Soldatforska (hur man hittar sina militära förfäder) är författad av Lars Ericson Wolke, professor i historia. Han har mångårig erfarenhet av soldatforskning och har tidigare bland annat varit ansvarig för Krigsarkivets forskarservice.
Hittills har Sveriges Släktforskarförbund gett ut 19 handböcker sedan 2009. Flera av dem har uppdaterats.
Två handböcker släpptes under 2019. Handbok nummer 18 med titeln ”Släktforska i städer” har Bo Lindwall och Claes Westling som författare. Handbok nummer 19, ”Släktforska utanför Norden”, är författad av Thomas Fürth.
Gå till toppen