Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Solklart vård tar över efter Familjehälsan på Hyllinges familjecentral

Vårdföretaget Solklart vård i Bjuv ska öppna filial i Åstorp. Nu är det också klart att de får ta över och driva BVC på Hyllinge familjecentral efter Familjehälsan.

När Familjehälsan i Åstorp nu flyttar till Landskrona lämnar de också BVC på familjecentralen i Hyllinge. Men i december förra året uttryckte Solklart vård i Bjuv ett intresse för att ta över verksamheten. När bildningsnämndens arbetsutskott sammanträdde i slutet av förra veckan var fråga uppe och eniga politiker beslutade att ett avtal med Solklart vård i Bjuv ska tecknas.
– Vi har redan gett uppdraget men kommer också att lyfta frågan när bildningsnämnden har sammanträde, säger ordförande Reino Persson (S).
Avtalet som ska skrivas blir annorlunda på så sätt att uppsägningstiden är på tre månader för att ta höjd för eventuella kommande besparingar. Nämnden har sedan tidigare sparbeting. Framöver planerar kommunen utöver det att göra stora besparingar över alla led.
– Där vet vi inte var vi hamnar. Så vi måste lämna dörrarna öppna med en kort uppsägningstid, säger Reino Persson.
Gå till toppen