Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ängelholms filatelistförening inleder året med järnvägstema

Järnvägens framväxt i nordvästra Skåne är temat för Ängelholms filatelistförenings första möte för året. Senare i vår väntar fler föreläsningar och en auktion.

Under slutet av 1800-talet växte järnvägen fram i bland annat nordvästra Skåne. Vykortet visar när arbetet med sträckan Höganäs-Mölle påbörjades.
Ängelholms filatelistförening inleder vårsäsongen med ett möte i Godtemplargården, Södra Kyrkogatan 9, måndagen 20 januari klockan 19.
På programmet står ”Järnvägens framväxt och järnvägsstationer i nordvästra Skåne”. Hans-Åke Jönsson visar och berättar om hur järnvägen växte fram i vårt område.
Det har funnits minst 77 stationer och hållplatser i nordvästra Skåne. Den första var Helsingborg C, som invigdes 1 augusti 1865.
Den 31 december 1875 öppnades den första stationen i Ängelholm. Sedan följde 35 år med intensivt byggande.
Bildvisningen börjar klockan 19.30. Alla intresserade är välkomna att delta.
Hans-Åke Jönsson berättar om ”Järnvägens framväxt och järnvägsstationer i nordvästra Skåne” på Ängelholms filatelistförenings första möte för året.Bild: Niklas Gustavsson
Övriga mötesdagar under våren
17 februari: Årsmöte.
16 mars: Udda samlarområden och avarter med Jan Fält.
20 april: Vårauktion.
18 maj: Johan Brinck berättar om Helga Lassen, vykortskonstnär från Rebbelberga.
Gå till toppen