Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hampus Brink siktar på en ny ÖVK-skräll

Efter den sensationella vändningen mot Hylte/Halmstad är Örkelljunga ute efter sin första GP-titel på 17 år.

Hampus Brink (11) var en av de allra bästa ÖVK-arna när favorittippade Hylte/Halmstad fick stryk i GP-volleybollens ena semifinal.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
GP-semifinal
Örkelljunga 3
Hylte/Halmstad 2
Hylte/Halmstad har inte förlorat en enda match i elitserien, nu fanns storstjärnan Marcus Nilsson återigen med i laget och när Örkelljunga låg under med 1–2 i set trodde de flesta att det redan var avgjort.
– Men inte vi, försäkrar centern Hampus Brink. Vi hade vunnit det första setet, så vi visste att vi kunde slå dem, och det var bara att gå in och köra. Vi i Örkelljunga ger aldrig upp...
Det har årets nederlagstippade och ungdomliga ÖVK-gäng visat vid ett flertal tillfällen och nu fick vi återigen se en suverän vändning. I webbsändningen från Uppsala hyllade expertkommentatorn Martin Yngerskog gång på gång sitt gamla lag och vi som tittade på kan bara hålla med.
– Det är klart att det är en skräll, men den är inte så stor som många kanske tycker, säger Hampus Brink. Vi vet vad vi kan och när vi kommer upp på den här nivån, i seten vi vinner känns det som en fullträff, slår vi alla lag i Sverige.
Vändningen är ändå remarkabel och efter 27–25, 22–25, 19–25 vann Hampus Brink & co de två sista seten med utklassningssiffrorna 25–14 och 15–10.
– Vi fick en bra start på fjärde, det stod väl 5–0, och sedan maler vi ner dem. Jag tycker faktiskt att vi kör över Hylte/Halmstad.
Tomas Vilimas var poängbäst, han fick pris som MVP efter 21 avgjorda bollar, men många ÖVK-are glänste och Hampus Brink själv gjorde en av sina allra bästa matcher. Redan i första set fick han ihop fem poäng och till slut blev det tolv.
– Det kändes bra och det är klart att jag är nöjd, framförallt med mitt spel i de första seten. Sedan fick jag lite mer bevakning på mig.
Örkelljunga har vunnit GP-slutspelet vid tre tillfällen (1999, 2002 och 2003) och nu står bara Sollentuna mellan ännu en titel. Lagen möttes så sent som förra helgen och då vann ÖVK med 3–2.
– Det kommer att bli tufft, vi låg under med 2–1 den gången också, men nu går vi för segern, lovar Hampus Brink, innan han ska fira den här skrällen med en bit mat.
Vi kan notera att tre gamla ÖVK-are ingår i Hylte/Halmstads GP-trupp. Jakob Wjk Tegenrot spelade hela matchen mot Örkelljunga, men Peter Lundgren och Lennie Hansson var aldrig inne på plan.
Gå till toppen