Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Museilänk för barn ledde till porrsida

En länk riktad till barn på Världskulturmuseernas hemsida ledde till en porrsida. En förälder vars barn klickade på länken upptäckte felet och slog larm, skriver Aftonbladet.

Etnografiska museet i Stockholm är ett av museerna som hör till den statliga förvaltningsmyndigheten Världskulturmuseerna. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
– Det är förödande var den än är på vår sajt, men när den dessutom är på sidor som riktar sig mot barn, familjer och föräldrar är det klart att det är mycket allvarligt, säger Mathias Bergendahl, kommunikations- och marknadschef på Världskulturmuseerna, till AB när han får information om porrsidan.
Länken plockades bort på lördagseftermiddagen. Den låg under en kategori som riktade sig till yngre besökare med texten: ”Följ stegen nedan om du har Minecraft och vill komma igång med att spela i den egyptiska världen Faraonien.”
Enligt Bergendahl finns det misstankar om att domänen de använder sig av bytt ägare.
– Det blir då svårt, om inte omöjligt, att kontrollera vart länkarna leder.
På måndag ska myndigheten grundligare undersöka vad som gått snett.
Förvaltningsmyndigheten Världskulturmuseerna består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.
Gå till toppen