Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖVK i GP-final efter riktig praktskräll

Örkelljunga vände helt oväntat 1–2 till seger i en dramatisk semifinalrysare mot Hylte/Halmstad.

Tomas Vilimas var helt strålande när Örkelljunga skrällde mot Hylte/Halmstad i GP-semifinalen.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
GP-semifinal VOLLEYBOLL
Örkelljunga–Hylte/Halmstad 3–2
Hylte/Halmstad, obesegrade etta i elitserien, var skyhöga favoriter men ÖVK fick en smakstart i GP-semifinalen i Uppsala. Ett tag ledde NV-skåningarna det första setet med sex poäng; som vid 14–8 och 17–11, och även på slutbollarna var Örkelljunga starkast. Hylte/Halmstad hade en setboll, vid 25–24, men ÖVK vann sedan tre raka till 27–25.
Örkelljunga ledde även i inledningen av det andra setet, men från 7–5 tog Hylte/Halmstad och även om Tomas Vilimas & co aldrig gav upp var det inget större snack. ÖVK var så pass nära som 20–21, men tappade till slut setet med 22–25, sedan storstjärnan Marcus Nilsson avgjort på lagets andra setboll.
Efter 25–19-segern i tredje kopplade Hylte/Halmstad greppet, men helt oväntat vann ÖVK fjärde set med 25–14, efter en tidigt 5–0-ledning – och därmed fick allt avgöras i ett skiljeset. Där har Örkelljunga 4–2 och 8–7 vid sidbytet och sedan rinner det i väg. Faeez Alloush fixade matchbollar till 14–9 och vid den andra slog Marcs Nilsson sin serve i nät, till ÖVK-seger med 15–10.
– Det här var verkligen en skräll, men Örkelljunga gjorde en kanonmatch och fick den dit de ville. Jag är mycket imponerad, berömde utmärkte expertkommentatorn Martin Yngerskog i webbsändningen.
I söndagens final väntar nu Sollentuna, som slog ut titelförsvararna Falkenberg med 3–0 i den andra semifinalen.
Gå till toppen