Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rögle tillbaka på vinnarspåret – besegrade Örebro

Förlusttrenden är bruten. Rögle bortabesegrade Örebro med 5–2.

Röglespelarna firar efter Ted Brithéns mål.Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Efter tre raka förluster reste Rögle till Örebro för att försöka vända den negativa trenden och komma tillbaka på vinnarspåret. Cam Abbott valde att endast göra ett byte från startuppställningen i senaste matchen mot Luleå, genom att ge Roman Will chansen mellan stolparna.
Om första perioden mot Luleå var under all kritik så var det raka motsatsen mot Örebro. Rögle kom ut och var betydligt hungrigare och vann skottstatistiken med 14–6. Örebro hade svårt att få till ett ordnat spel, medan Rögle skapade en del heta målchanser. Med 16.22 på klockan kom dessutom ett ledningsmål.
Simon Ryfors tog sig loss i offensiv zon och spelade i sidled till Dominik Bokk som enkelt kunde sätta pucken i nät, då Örebromålvakten Dominik Furch inte hängde med i förflyttningen. Dominik Bokk har därmed gjort mål i alla fyra matcher sedan han återvände från JVM.
Cirka sju och en halv minut in i den andra perioden satt pucken i Örebromålet igen. Men videogranskning visade att Dominik Bokk styrde in Craig Schiras skott med skridskon, varpå domarna valde att ogiltigförklara målet. Istället kom 2–0-målet minuten senare. Rögle ställde om och Kodie Curran klippte till. Dominik Furch släppte en retur som Leon Bristedt kom först på och petade in i mål.
Ytterligare en minut senare drog Örebro på kort tid på sig två utvisningar, vilket innebar att Rögle fick chansen till spel fem mot tre i en minut och 23 sekunder. Med ynka två sekunder kvar av spelformen tryckte Ted Brithén in en retur från Dennis Everbergs skott och Rögle kunde gå till pausvila med en 3–0-ledning.
I den tredje perioden dröjde det bara tre minuter och 37 sekunder innan Rögle kunde sätta vad som verkade vara spiken i kistan. Dominik Bokk högg på returen från sitt eget skott och tryckte dit sitt andra mål i matchen och femte på de fyra senaste matcherna.
Två minuter senare fick dock Örebro in ett reduceringsmål. Joonas Rask hittade över med en passning till Ludvig Rensfeldt som satte 4–1. Och med mindre än fyra minuter kvar av perioden kom ytterligare ett. Roman Will släppte retur på Mathias Bromés avslut och på den högg Shane Harper.
Örebro plockade därefter ut sin målvakt för att slutforcera. Något ytterligare reduceringsmål kom aldrig utan istället kunde Rögle sätta 5–2 i tom kasse genom Simon Ryfors, som därmed noterades för ett mål och två assister i matchen.
Gå till toppen