Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ung man knivskuren av gäng i Lomma

En ung man blev under lördagskvällen allvarligt knivskuren vid Strandskolan i Lomma. Polisen ryckte ut med flera patruller till Lomma centrum. Misstänkta gärningsmän jagades med hjälp av helikopter.

Bild: Patrick Persson
Larmet gick vid 22-tiden på lördagen.
– Vi larmades till Vegagatan i Lomma med anledning av att en person uppgavs ha blivit knivskuren. Och väl på plats hittar vi en person med skärskador, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Den skadade mannen upptäcktes vid Coop i samband med att butiken skulle stänga, men platsen där han attackerades och höggs spårades till Strandskolan bara några hundra meter bort, där ett område spärrades av för teknisk undersökning.
– Det rör sig om ett stort antal personer som uppehöll sig på platsen innan det inträffade, säger Katarina Rusin.
– Det ska ha varit någon form av bråk där, som lett till att den här personen blir knivskuren.
Beskrivningen av gärningspersonerna var är luddig: mörkklädda och maskerade.
– Vi har upprättat en avspärrning vid skolan och vi utgår från att det är brottsplatsen. Vi fångar upp flera vittnen och håller förhör. Vi är även på plats vid Coop och pratar med vittnen där, säger Katarina Rusin.
Finns det någon misstänkt gärningsman?
– Jag kan inte gå närmare in på det nu. Vi är mitt uppe i en pågående insats.
Från halv elva-tiden var polisen uppe med sin helikopter, framförallt över Arlöv dit spaningarna efter de misstänkta koncentrerades. Polisen stoppade också bussar på väg från Lomma i jakten på de misstänkta. Vid 23.30-tiden avbröts sökinsatsen med helikopter.
Den skadade unge mannen fördes med ambulans till sjukhuset i Lund. Det detaljerade skadeläget och var mannen blev knivskuren vill polisen inte gå in på. Skadorna beskrivs som "allvarliga men inte livshotande".
Ytterligare en ung man blev misshandlad vid bråket.
Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.
Polisen vill gärna komma i kontakt med fler personer som sett något i anslutning till händelsen.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen