Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Genombrott till ingen nytta: ”Svårt att glädja sig nu”

Mästerskapsdebut inför storpublik och ett internationellt genombrott mot EM-favoriten Norge. Detta var Lucas Pellas kväll i Malmö arena, men utan pricken över i eftersom Sverige fick stryk.
– Just nu är det mest tungt för att vi inte får chansen att spela om medaljerna, sa han.

Lucas Pellas jublar efter ett av sina fem mål mot Norge.Bild: LUDVIG THUNMAN
Sverige behövde skrälla mot Norge för att ge näring åt drömmen om att trots allt finnas med bland topp fyra när allting ska avgöras i Stockholm nästa helg.
Det började hoppingivande med en superladdad Andreas Palicka mellan stolparna, men svenskt slarv blev ödesdigert mot ett Norge med bättre självförtroende och större skottkraft.
20–23 till slut och det blev ett trögt lämmeltåg av blågula spelare som med tunga steg tog sig igenom den mixade zonen med media på andra sidan staketet.
– Jag tycker ändå att vi spelar lite bättre idag än mot Portugal, men vi bränner för mycket i anfallsspelet där det blir för statiskt, sa Lukas Nilsson.
Förbundskapten Kristján Andrésson valde att röra om rejält i laget och var generös med speltid åt många. Kantspelaren Lucas Pellas klev in i handlingen efter paus och snodde omgående åt sig en slags huvudroll i sin debut.
Den 24-årige stockholmaren, till vardags sedan många år i Lugi, tog för sig rejält och blev med sina fem mål Sveriges vassaste spelare framåt. Fyra av målen kom på straff när Blågult såg ut att kunna skaka norrmännen, men Pellas brände också ett skott från sju meter och det sved desto mer.
– Svårt att glädjas åt min egen insats så här direkt inpå. Såklart superkul att få chansen att spela i ett hemmamästerskap, men just nu är det mest tungt för att vi inte får chansen att spela om medaljerna, sa han.
Vad är avgörande för att ni inte lyckas vända matchen?
– Deras målvakt räddar jättemånga extraskott, det är många returer som kommer rakt ut i våra händer som vi missar. Sedan bränner vi också tre straffar.
Jämfört med storförlusten mot Portugal fanns det ändå en hel del att ta med sig. Sverige var inte uträknat förrän i slutminuterna.
– Vi sa till varandra innan matchen att vi aldrig kommer att ge upp efter det snedsteget vi gjorde mot Portugal. Det är ett hemmamästerskap och vi måste kunna gå rakryggade från det när vi åker hem, sa Lucas Pellas.
– Vi måste bjuda publiken på en bra match. Förra gången gick de hem tidigt, så nu var vi tvungna att se till att de satt kvar.
Lukas Nilsson:
– Vi har haft några riktigt djupa dalar och det är därför vi står där vi gör idag. Jag är oerhört besviken såklart. Vi är ute, men vi vill fortfarande avsluta den här turneringen på ett bra sätt.
– Vi står upp bättre idag, vi kämpar och visar energi, framförallt i försvarsspelet. Att bara släppa in 23 mål mot ett såpass fartfyllt Norge tycker jag ändå är bra.
Gå till toppen