Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

McGregor blixtvann i Las Vegas

40 sekunder. Så lång tid tog det för den 31-årige irländaren Conor McGregor att vinna på teknisk knockout mot Donald ”Cowboy” Cerrone i återkomsten till UFC.

Conor McGregor vann på 40 sekunder.Bild: John Locher/AP/TT
Allt var över efter en spark från McGregor mot Cerrones huvud, vilket följdes upp med ett par axelattacker från irländaren som bröt näsan på ”Cowboy”. Ytterligare slag och en uppföljande spark mot Cerrones käke senare bröt domaren matchen och förklarade McGregor som segrare, skriver The Independent.
– Ireland, baby! vrålade McGregor för att fira segern. Och sedan tillägnade han sin mamma vinsten.
Den besegrade Cerrones första kommentar var:
– Han tog mig på en gång. Han knäckte min näsa, men det är sådant som händer. Jag älskar sporten, sade amerikanen enligt Aftonbladet.
Fajten mellan McGregor och Cerrone var huvudmatchen i UFC-galan i Las Vegas tidigt på söndagsmorgonen svensk tid och var McGregors första match på över ett år. Och vinsten ser ut att bli mycket lönsam. För själva matchen ska han, enligt uppgifter i flera medier, ha fått omkring fem miljoner dollar, knappt 48 miljoner kronor. Men det är inte allt.
I en intervju med den amerikanska sportkanalen ESPN säger Conor McGregor att han räknar med att totalt dra in 80 miljoner dollar (ca 762 miljoner kronor) på olika avtal och ekonomiska överenskommelser kopplade till fajten.
– Jag är säker på att det blir en rejäl dagslön. Förmodligen den bästa i min MMA-karriär. Ja, jag skulle säga att det kan handla om 80 miljoner dollar, säger McGregor.
Och även om den summan känns svindlande är den inte helt osannolik. För UFC-matchen mot Khabib Nurmagomedov 2018 fick McGregor totalt in 50 miljoner dollar, enligt ESPN.
Fakta

Conor McGregor

Född: 14 juli 1988 i Dublin, Irland.

Viktklass: Weltervikt.

UFC-titlar: 2015–2016 fjädervikt och 2016-2018 lättvikt.

UFC-matcher: Debuterade i organisationen 2013 och har sedan dess gått elva matcher, varav nio har slutat med segrar och två i förluster (Nate Diaz 2016 och Chabib Nurmagomedov 2018). Senaste matchen, mot Nurmagomedov, var i oktober 2018.

Aktuell: Efter ett avbrott i karriären – där han bland annat sagt att allt var över och att det var dags att pensionera sig har han nu gjort comeback.

Gå till toppen