Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Örkelljunga föll i tre raka i GP-finalen

ÖVK kunde inte upprepa lördagens storspel och efter 0–3 mot Sollentuna fick laget nöja sig med GP-silver.

Tränaren Tomasz Kamuda och hans ÖVK-spelare kunde inte rubba Sollentuna i söndagens GP-final i Uppsala.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
GP-slutspel, final VOLLEYBOLL
Örkelljunga–Sollentuna 0–3
GP-finalen började precis så svängigt och spännande som de flesta räknat med och även om Sollentuna kopplade ett visst grepp i första set – laget ledde till exempel med 14–10 och 15–12 – hade ÖVK en bra chans att ta ledningen. Vid 23–23 slog Joel Andersson en bra serve, som gav setboll, men sedan tog Sollentuna tre raka bollar och veteranen Staffan Blomgren avgjorde till 26–24 i Sollentunas favör.
Den knappa setförlusten sved förstås och i andra set var NV-skåningarna aldrig riktigt med. Ett underläge på 3–4 blev till 3–9 i Peter Blomgrens serve och den här gången lyckades Örkelljunga aldrig resa sig. Till slut blev det solklara 17–25 i baken.
Sollentuna öppnade sedan även det tredje setet klart bäst, men från 9–12 gick Örkelljunga upp till 13–12 och det var helt jämnt vid 16–16. Sedan ryckte Sollentuna åt sig en ledning på fem bollar och trots att ÖVK-passaren Alfred Brink fick till ett par serveess vann motståndarna till slut i tre raka set, efter 25–22 i tredje.
I bronsmatchen vann fjolårsmästarna Falkenberg med 3–1 i Hallandsderbyt mot Hylte/Halmstad.
Gå till toppen