Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”P4 dans” görs om – utan Thomas Deutgen

Thomas Deutgen har programlett Sveriges Radios ”P4 dans” i elva år. Men när programmet nu ska omformas blir det utan dansbandsprofilen vid rodret, skriver Aftonbladet.

I april sänder Thomas Deutgen sitt sista avsnitt av dansbandsprogrammet. Han är förvånad över kanalens beslut.
– Sveriges Radios P4-chef Dan Granlund ringde mig för någon månad sen, det var lite före jul, och berättade att de avser att förändra programmet. Inte lägga ner, lägga ner i dess nuvarande form och fortsätta med dansband i annan form, men det viktigaste var att jag inte ska göra programmet, det var han väldigt noga med att säga, säger Deutgen till AB.
Utöver sin programledarroll är Deutgen bland annat låtskrivare åt olika dansband. Han arrangerar även dansbandskryssningar och turnerar med Lasse Stefanz.
Dan Granlund, kanalansvarig för Sveriges Radio P4, berättar att en av anledningarna till att samarbetet med Deutgen bryts är att han har för stor makt i branschen.
– Det tycker jag blir problematiskt för oss. Jag får en del klagomål från branschen. Han har blivit en väldigt stark aktör i Dansbandssverige, det är skillnaden jämfört med hur det var för elva år sedan, säger Granlund till AB.
Gå till toppen