Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stora siffror när snygga EVS-sviten bröts

Örebro var klassen bättre och därmed blev det ingen NV-skånsk GP-seger den här helgen.

Veri Rizzoll och alla andra EVS-are hade en tung GP-final mot Örebro.Bild: NICLAS JÖNSSON
GP-slutspel, final VOLLEYBOLL
Engelholm–Örebro 0–3
Örebro hade ett litet, litet grepp under hela det första setet, men när Engelholm gick förbi till 17–15 lutade det kanske åt en inledande EVS-vinst. Då spurtade Jonas Svantessons lag helt suveränt, från 19–19 blev det sex raka poäng och efter två avslutande serveess från Iida Murto klara 25–19 i Örebros favör.
EVS fick inte alls till det i det andra setet heller, Matilda Ekholm byttes in, men Örebro öppnade med 6–1 och inte ens när Engelholm var så pass nära som 15–17 tände det till riktigt. Örebro vann även andra set med 25–19 och nu såg det förstås mörkt ut.
Med 0–2 hade Engelholm kniven på strupen, men de försvarande mästarna – som kom till Uppsala med fem raka GP-titlar – lyckades aldrig störa sina motståndare. Ingenting lyckades, Örebro fick en tidig ledning även i tredje set och vid 16–11 kändes det kört. 25–19, 25–19 och 25–15 säger allt. Den här gången var Örebro bäst och EVS helt utan chans.
Hylte/Halmstad, som kom till helgens spel utan sina två senaste proffsvärvningar, knep till slut bronset sedan laget vänt ett 0–2-underläge mot Sollentuna. I skiljeset blev det 15–9.
Gå till toppen