Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HD-Sydsvenskan säljer Lokaltidningen i Växjö och Alvesta

Under hösten köpte HD-Sydsvenskan Lokaltidningen med 28 lokala titlar. Nu säljs lokaltidningens edition i Växjö och Alvesta. Köpare är tidningschefen Cecilia Petersson.

Chefredaktör för Helsingborgs Dagblad, Jonas Kanje.Bild: Sven-Erik Svensson
Under hösten 2019 förvärvade HD-Sydsvenskan, som ägs av Bonnier News, gratistidningskoncernen Lokaltidningen från den danska mediekoncernen JP/ Politikens Hus.
Lokaltidningen bestod då av 28 lokala tidningar i Skåne, Östergötland och Småland.
För några veckor sedan sålde dock HD-Sydsvenskan Östgötatidningen till dess tidningschef Åsa Brage.
Nu förvärvas även Lokaltidningens edition i Växjö & Alvesta av dess tidningschef Cecilia Petersson. Då HD-Sydsvenskans huvudsakliga bevakningsområde är koncentrerat till Skåneregionen anses den här avknoppning vara en naturlig del i HD-Sydsvenskans strategi för Lokaltidningen framåt.
– Cecilia Petersson och hennes team har bäst förutsättningar att driva Lokaltidningen i Växjö vidare så den här affären känns helt naturlig. HD-Sydsvenskan kommer även fortsättningsvis att fokusera på den skånska marknaden, säger Jonas Kanje från HD-Sydsvenskans ledningsgrupp.
Gå till toppen