Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kultur och fritid i Klippan förstärks med nya chefer

Kultur och fritid får var sin avdelningschef när förvaltningen stuvar om i organisationen. Mer tid att jobba långsiktigt är tanken bakom förstärkningen på på chefssidan.

”Vi har saknat tid och kapacitet att jobba långsiktigt”, säger kultur- och fritidschefen Arne Grau Amnér.Bild: Niklas Gustavsson
Den nya organisationen trädde i kraft i början av året och arbetssättet håller på att ta form allt efter som årets verksamhet kommer i gång. Kultur och fritid får två nya specialiserade chefer direkt ställda under förvaltningschefen – en med ansvar för kultur och en för fritid.
– Vi har framför allt saknat tid och kapacitet att jobba långsiktigt. Cheferna har både arbetat i verksamheten och med det strategiska. Nu har vi har gjort om organisationen så den blir mer lik övriga förvaltningar. Syftet är också att få mer tid att arbeta med till exempel socialtjänst och skola, säger kultur- och fritidschefen Arne Grau Amnér.
Kultur- och fritidsnämndens ordförande Michael Nemeti (S) ser behovet att dela upp ansvaret mer och förstärka, även om antalet chefer nu blir fler.
– Förvaltningen har haft en arbetsbelastning som varit hög. Mycket har också blivit mer komplicerat och det är bra att egna ansvarsområden.
Anders Björkqvist går från jobbet som musikskolechef till avdelningschef för kultur. (Bilden togs i samband med ett reportage om att bygga musikinstrument av återvunnet material.)Bild: Niklas Gustavsson
Avdelningschef för kulturområdet blir Anders Björkqvist som byter tjänst och lämnar jobbet som musikskolechef.
När det nya arbetssättet rullar i gång på allvar får Anders Björkqvist en del nytt att sätta sig in. Dit hör systemet för bidrag till studieförbund och avtal med kulturföreningar.
– Jag ska försöka hjälpa till att stötta, säger Anders Björkqvist.
Mia Nauclér blir ny enhetschef för musikskolan i Klippan. Hon har tidigare ansvaret för Perstorps musikskola.Bild: Mats Roslund
Ny enhetschef för musikskolan blir Mia Nauclér, som har erfarenhet av motsvarande ledningsuppdrag från kulturskolan i Perstorp. För eleverna i Klippan är hon ett bekant ansikte.
– Jag undervisar i tvärflöjt, piano och orkester, säger Mia Nauclér.
En nyrekrytering har gjorts i samband med omorganisationen. Jim Broström blir ny avdelningschef för fritidsområdet och kommer närmast från chefstjänst i Burlövs kommun.
– Han har arbetat länge med fritidsfrågor, inte minst med ideell sektor och föreningsliv, säger Arne Grau Amnér.
Gå till toppen