Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De tävlar om att bli bäst i Sverige på vård

Sprita händerna, se till att brukaren inte sitter med benen korsade när man mäter blodtrycket – och gratulera brukaren på födelsedagen. Det var några av de handlingar som gav poäng när skånska vårdelever tävlade en om en plats på vårens Yrkes-SM. Dagens vinnare blev Wilma Landahl från Drottning Blankas gymnasium i Helsingborg.

Mobin Mansoori förbereder sängen för brukaren Birgitta, som här spelas av statisten och specialpedagogen Annika Johansson.Bild: Hussein El-alawi
Det hänger en lapp utanför salen på Universitetsholmens gymnasium i Malmö: ”Här bor Birgitta och Rune Hedenstam”. Mobin Mansoori knackar på men hinner knappt komma in och presentera sig innan Rune Hedenstam trillar när han försöker resa sig ur fåtöljen. Mobin Mansoori är snabbt framme och hjälper honom upp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen