Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon levererar fotbollar och matchtröjor till unga i Uganda

Den otäcka skadan gjorde att hon inte kunde spela fotboll längre. Istället skänker tjugoåriga helsingborgaren Alice Axelsson spelglädjen till andra genom att starta upp lag på en skola i Uganda. I slutet på januari åker hon dit för andra gången – med sju stora kassar fyllda av fotbollskläder, fotbollar och skolmaterial.

Vardagsrummet är belamrat med fotbollskläder och skolmaterial som ska komma till nytta för barn i Uganda.Bild: Britt-Mari Olsson
Inne i vardagsrummet i radhuset på Adolfsberg ligger vakuumförpackade påsar med Fortuna FF:s matchtröjor. Alice Axelsson slutade i laget 2016 efter ett hårt möte i division tre – hon blev sparkad på käken så att den både bröts på två ställen och gick ur led. Sedan dess kan hon inte röra på käken i sidled, och fotbollen som hon hållit på med sedan femårsåldern fick hon lägga av med.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen