Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Smålägenheter planeras i Perstorp

CLC Housing hoppas på byggstart i höst för totalt 22 hyreslägenheter på Allégatan. Där ska det bli yteffektiva ettor och treor med täppa.

Illustrationen visar hur husen på Allégatan är tänkta.Bild: Pressbild CLC Housing
Företaget CLC Housing, med kontor i Helsingborg och Stockholm, planerar att bygga totalt 22 hyreslägenheter i kvarteret Enen i Perstorp, med adress Allégatan.
– Bygglovet väntar på godkännande, men förutsatt att det går bra kan vi förhoppningsvis börja bygga efter hösten, säger Marcus Hartvigson Lindfors.
De fyra huskropparna är ritade av Swecos arkitekter och innehåller marklägenheter av två olika slag.
De större har en yta på 69 kvadratmeter och är indelade i tre rum och kök med en täppa utanför. De mindre har en basyta på enbart 35 kvadratmeter, med ett loft som ger en större boyta. Alla har vanliga kök och helkaklade badrum med tvättmaskiner.
– De minsta klassas som ettor, men de är yteffektiva i 1,5 plan med loft och plan för säng och arbetsyta. Så man kan få plats två vuxna, säger Marcus Hartvigson Lindfors.
Typiska hyresgäster för de större lägenheterna tror han kan vara pensionärer som lämnat sitt hus, och de mindre kan passa både ensamstående och par.
– Det kan också passa en ensamstående med ett mindre barn.
CLC Housing har även köpt mark för upp till 60 lägenheter i Båstad kommun. Företaget har sin egen byggmetod som de utvecklat de senaste fyra åren och gjuter husen i betongformar av plast direkt på byggplatsen. Att de arbetar i mindre kommuner är ingen slump.
– Vi tittar på lite mindre orter där våra marklägenheter passar in i miljön, och där det finns ett visst uppdämt behov av bostäder.
För snart fyra år sedan invigde kommunala Perstorpsbostäder två hus på Svarvareliden, med totalt åtta liknande ettor med loft. Konceptet kallades PersTorp 1.
– Det är samma grundkoncept. Väldigt trevligt att det fortsätter att utvecklas boende i Perstorp, säger vd Henry Roos.
Gå till toppen