Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippans buss bygger nytt på Åbytorps industriområde

Omsättningen har dubblerats de senaste fem åren och nu behöver Klippans busstrafik mer plats. ”Bygglovet har precis blivit klart”, säger vd Christer Eriksson.

Klippans busstrafik kör bland annat skolskjuts åt Klippans kommun. Idag utgår bussarna från sin gamla anläggning på Åbytorpsvägen.Bild: Annsofie Wieland
Klippans busstrafik har köpt en ny tomt på Ravingatan, mitt emot Besikta på Åbytorps industriområde. Strax efter jul blev också ett bygglov klart för en ny anläggning med kontor, verkstad och busstvätt för egna och andras fordon.
Bakgrunden är en mer än fördubblad omsättning de senaste fem åren, vilket gjort bolaget trångbott. För ett år sedan vann de också upphandlingen av skoltrafiken i åtta år till.
– Det är väldigt roligt att vi lyckades försvara det uppdraget. Med anledning av det har vi tittat på och landat i att vi investerar i en ny anläggning, säger Christer Eriksson, vid på moderbolaget Bussbokningsbolagen.
Klippans busstrafik är registrerat redan 1970. År 2014 köptes det lilla bussbolaget av Kungälvsbaserade Bussbokningsbolagen i Sverige AB, som redan äger två andra medelstora bussbolag: Ellös buss och Bussbokning i Sverige.
Enligt Christer Eriksson ligger omkring 25 procent av koncernens verksamhet i Klippan. Där arbetar runt 50 anställda, fördelade på 30 årsarbeten. Klippans busstrafik har 25 vagnar i trafik och har avtal med både Rögle och HIF.
– Vi har många uppdrag inom idrotten, men arbetar även med inkommande resenärer och gör rundturer i Sverige, säger Christer Eriksson.
I byggprojektet väntar nu startmöte med Klippans kommuns handläggare. Sedan kan schaktningsarbetet inledas på tomten.
– Allt ligger förberett, vilka som ska göra jobbet.
Gå till toppen