Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äventyrare har vänt hem igen: ”Vi tältade i parker, levde loppan och sov inte”

Till våren firar hemvändaren Anders Andersson 95 år. Hela livet har han varit nyfiken och öppen för nya möjligheter. Det är receptet för ett långt och lyckligt liv menar han:
– Livet är fullt av tillfälligheter, jag har varit öppen och orädd. Skaffa bra utbildning, så har du större chans att klara dig.

Kotkompression, artros och laserskada på ena ögat efter en misslyckad operation är bara att uthärda menar Anders Andersson: “Livets gång kan man inte göra något åt. Jag är klar i huvudet och privilegierad, som har det bättre än många andra”.Bild: LILL ERIKSSON
Vi ses hemma i våningen högst upp på Västerpark i Landskrona. Här kan Anders Andersson blicka långt åt alla väderstreck, hela vägen till Svalövs goda jordar, där han framgångsrikt drivit lantbruk på Östergård i många år. Han knäcktes inte av att ryggen pajade i 60-årsåldern efter allt tungt slit:

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen