Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nordén räknar inte med OS-plats: ”Svårt”

Lisa Nordén räknar inte med att få åka och tävla i OS i Tokyo i sommar. Det bekräftar triatleten på röda mattan för TT. – OS blir svårt, säger 35-åringen.

Lisa Nordén med sällskap anländer till Idrottsgalan.Bild: MAXIM THORE
För sju år sedan blev hon Idrottsgalans drottning och fick ta emot Jerringpriset, detta efter att ha tagit hem silvret i triatlon på OS i London 2012.
I år lär rampluset i Globen inte riktas lika mycket på Lisa Nordén – som det senaste året satsat på både cykling och triatlon.
Under sommaren vann hon cykel-SM och blev även uttagen till VM i Storbritannien där hon slutade på 14:e plats i tempoloppet.
Men kvala in till sommaren olympiska spel i Tokyo lär hon inte göra, varken i cykel eller triathlon.
– OS blir väldigt svårt för vi har ingen svensk plats i triathlon, och i cykel hade jag ett tajt försök när jag skulle kvala. Tyvärr har vi bara en kvalplats på damsidan på cykel. De går på världsrankningen, och det är Emilia [Fahlin] som ligger bäst till. Så, nej, det kanske inte blir aktuellt för mig nästa år, säger Nordén till TT:s utsände på röda mattan i Globen.
Hon tillägger:
– När det gäller triatlon har jag inte kört kortdistans, och det måste någon i landet köra för att vi ska ha en plats. Så skulle jag satsa på det så är det något jag borde ha gjort de sista två åren.
Är det ett tungt besked för dig?
– Nej, det är något som jag aktivt har valt att inte försöka kvala till. Jag kör en halv ironman-distans, som är den längre distansen, och jag har cyklat jättemycket nu det sista året i stället. Det har varit jättespännande och utvecklande.
Har du bestämt hur länge du ska hålla på med elitidrott?
– Nja, inte riktigt faktiskt. Fortfarande så blir jag bättre och bättre i träning. Vi får se men sen är det väl dags att göra nånting annat med livet.
Vad vill du göra då?
– Jag har inte bestämt det än, jag väntar på ett välbetalt erbjudande, säger Lisa Nordén och skrattar.
Gå till toppen